Asuntosalkku Kasvussa Podcastin toinen kausi tarjoaa kiinnostavia tarinoita ja vinkkejä kokeneilta asuntosijoittajilta
Oletko jo huomannut, että Asuntosalkku Kasvussa Podcast on saanut jatkoa tänä kesänä? Ensimmäisen kauden menestyksestä rohkaistuneena päätin toteuttaa toisen kauden ja kutsua siihen ison joukon ihailemiani asuntosijoittajakollegoita.
Asuntosalkku Kasvussa Podcast on kurkistus kokeneiden asuntosijoittajien elämään. Tavoitteenani oli haastattelujen kautta syventyä heidän inspiroiviin tarinoihin: miten he aloittivat asuntosijoittamisen, millaisia strategioita heillä on käytössään ja ennen kaikkea, miten he kasvoivat asuntosijoittajina seuraavalle tasolle. Ajatuksena oli luoda podcast, jossa keskustellaan myös siitä, miten asuntosijoittamista voi skaalata isompaan mittakaavaan ja millaisiin kasvukipuihin matkan varrella voi törmätä. Tavoitteena on haastattelujen kautta löytää ja jakaa sellaisia oppeja, joita muutkin asuntosijoittamiseen yhtälailla hurahtaneet voivat hyödyntää omalla asuntosijoituspolullaan — jotta pyörää ei tarvisi joka kerta keksiä uudelleen.
Jos siis et ole jo ehtinyt podcastin toisen kauden ääreen, nyt on hyvä aika laittaa luurit korville ja rikastuttaa syksyn pimeneviä iltoja kehittävällä ja inspiroivalla sisällöllä asuntosijoittamisesta! Tsekkaa uusimman kauden jaksojen esittelyt alta ja laita podcast jo tänään tulille!
Kauden ensimmäisessä jaksossa on haastattelussa Antti Rintanen. Kolme vuotta sitten Antti asui vaimonsa Viivin kanssa kaupungin vuokra-asunnossa. Nyt he hallitsevat jo yli 100 asunnon portfoliota. Antti on lääkäri, yrittäjä ja ex-kilpaurheilija. Antti tunnetaan parhaiten luovista diileistä, suorasta puheesta ja roolistaan vierailevana tähtenä @kotimatka -instagram-tilillä. Antin vaimo Viivi oli haastattelussa tämän podcastin edellisellä tuotantokaudella, joten jos haluat kuulla Antin ja Viivin tarinan kokonaisuudessaan, kannattaa kuunnella myös Viivin jakso podin aiemmalta kaudelta.
Jaksossa kuulet:
Miksi asuntosijoittaminen on hyvä keino vaurastua?
Miksi kokonaisiin kiinteistöihin sijoittaminen on mieluinen strategia?
Mitä tulee ottaa huomioon, jos ostaa asuntoja huutokaupasta?
Miten luovilla rahoitusratkaisuilla voi kiihdyttää asuntosalkun kasvatusta?
Mitä myyjän rahoitus tarkoittaa?
Kauden toisessa jaksossa on haastattelussa Joonas Orava. Joonas on aloittanut asuntosijoittamisen yli kymmenen vuotta sitten ja hän on toinen Suomen ehkä kuuluisimman asuntosijoittuskirjan “Osta, vuokraa, vaurastu” -teoksen kirjoittajista. Työuraa Joonas on tehnyt pankki- ja vakuutusalalla rahoituksen, sijoittamisen ja kiinteistövarainhoidon asiantuntijatehtävissä. Joonas on työskennellyt seitsemän vuotta asuntosijoittamisen ja -markkinan parissa. Suomen Asuntoneuvojan palveluksessa hän on ollut vuodesta 2017. Jaksossa kuulemme Joonaksen tarinan asuntosijoittajana sekä hänen näkemyksiään asuntomarkkinoiden muutoksista.
Jaksossa kuulet:
Miten Joonas aloitti oman polkunsa asuntosijoittajana?
Miten Joonaksen asuntosijoitusstrategia on muuttunut matkan varrella?
Miten asuntomarkkinat ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana?
Mitä asuntomarkkinoiden muutostrendit, kuten vuokra-asuntotarjonnan lisääntyminen, alueiden eriytyminen, talouksien sinkkuuntuminen ja vuokralla asumisen suosion kasvu vaikuttavat sijoitustoimintaan?
Miten asuntosijoittajan tulisi reagoida asuntomarkkinoiden muutoksiin?
*Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Suomen Asuntoneuvojan kanssa.
Kauden kolmannessa jaksossa on haastattelussa Darja ja Aarne Urvas. Nuoresta iästä huolimatta pariskunta on nähnyt monenlaista asuntojen ja kiinteistöjen saralla! Tällä hetkellä Aarne ja Darja tekevät asuntosijoittamista yksityishenkilöinä sekä yhteisen yrityksen kautta. Viime syksynä he saivat valmiiksi rakennuttamansa paritalon Vantaalla ja aloittivat samantien rakennuttamaan uutta neljän talon hanketta yhteistyökumppanin kanssa pääkaupunkiseudulle. Aarne tekee päivätyönsä asuntosijoittamisen parissa asiakaspäällikkönä ja Darja strategiakonsultointia liikkeenjohdon konsulttina. Nyt kuulemme tämän inspiroivan pariskunnan asuntosijoitusmatkasta.
Jaksossa kuulet:
Miten Darjan ja Aarnen yhteinen asuntosijoituspolku sai alkunsa?
Miten he päätyivät rakennuttamaan paritaloa ja sen jälkeen neljän talon hanketta?
Millaisia vaiheita rakennuttaminen strategiana pitää sisällään?
Miten rahoitus on järjestynyt?
Millaista on sijoittaa yhdessä pariskuntana?
Kauden neljännessä jaksossa on haastattelussa Unna Lehtipuu. Unna on yksityissijoittaja, kirjailija, viestintäjohtaja ja yrittäjä. Asuntosijoittajana Unna on konkari, jolla on kokemusta useista eri strategioista. Vastikään hän on kirjoittanut yhdessä Tellu Uotilan kanssa kirjan, jossa hän kertoi kahdeksasta erilaisesta tavasta menestyä asuntosijoittajana. Tässä jaksossa kuulemme Unnan oman tarinan asuntosijoittajana - sekä hänen ajatuksiaan siitä, mitä pitää ottaa huomioon, kun valitsee itselleen oikeaa strategiaa asuntosijoittamiseen.
Jaksossa kuulet:
Miten Unna innostui sijoittamisesta?
Millaisia asuntosijoittamisen strategioita Unna on itse kokeillut?
Minkä vuoksi on tärkeää miettiä strategiaa asuntosijoittamiseen?
Millaisia asuntosijoittamisen strategioita on olemassa? Miten nämä strategiat toimivat?
Kauden viidennessä jaksossa on kaksi mielenkiintoista vierasta. Asuntosijoittajat Nikodeamus Nousiainen ja Olli Mandelin.
Nikodemus Nousiaisen tie on käynyt liikuntaopintojen, rauhanturvaoperaation ja Tampereen yliopiston kautta kohti asuntosijoittamista sekä elämästä innostumista. Hänen mottonsa on: tekemällä syntyy.
Olli Mandellin on toiminut asuntosijoittajana yli 10 vuotta. Asuntosijoitusharrastus vei mennessään, joten Olli päätti tehdä siitä itselleen jopa ammatin. Viimeiset 2,5 vuotta hän on toiminut Suomen Asuntoneuvolla myyntitehtävissä.
Tässä jaksossa käymme läpi heidän yksilölliset asuntosijoituspolkunsa. Ja keskustelemme tarkemmin, miten Suomen Asuntoneuvojat on pystynyt vauhdittamaan heidän kasvuaan asuntosijoittajina.
Jaksossa kuulet:
Millaisilla strategioilla ja keinoilla Nikodemus ja Olli ovat asuntosalkkujaan kasvattaneet?
Miksi juuri Suomen Asuntoneuvoja valikoitui molempien tärkeimmäksi kumppaniksi asuntosalkun kasvatukseen?
Miten Suomen Asuntoneuvoja varmistaa, että kohteet ovat hyviä asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja sijoitusstrategian näkökulmasta?
Miksi moni kasvuhaluinen asuntosijoittaja haluaa ulkoistaa asuntojen ja vuokralaisten hallinnan?
*Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Suomen Asuntoneuvojan kanssa.
Kuudennessa jaksossa on haastattelussa Joakim Lindholm. Hän on rakennusmestari, yrittäjä ja kolmen pienen pojan isä. Joakim aloitti asuntosijoittamisen vuonna 2011 ja ensimmäisen kiinteistönsä hän osti vuonna 2018. Sen jälkeen vauhti on vain kasvannut! Tällä hetkellä hänellä on vaimonsa kanssa 25 asuntoa sekä kaksi rivitalotonttia, mihin on tarkoitus rakennuttaa asuntoja myyntiin.
Jaksossa kuulet:
Miten Joakim aloitti asuntosijoittamisen?
Miksi juuri kokonaisiin kiinteistöihin sijoittaminen valikoitui mieluisaksi strategiaksi?
Mitä asioita on tärkeä ottaa huomioon kiinteistöä valitessa sekä sen kuntoa arvioidessa?
Mitä etuja kiinteistöihin sijoittamisessa on?
Mitä riskejä kyseiseen strategiaan liittyy?
Miten Joakim päätyi myös rakennuttajaksi?
Seitsemännessä jaksossa on haastattelussa Sanna Hughes. Hän on juristi, joka tuntee vuokra- ja asuntomarkkinat kuin omat taskunsa. Tällä hetkellä Sanna luotsaa Suomen Vuokranantajien toimintaa yhdistyksen toiminnanjohtajana ja on siten pestissään vuokramarkkinoiden näköalapaikalla. Sanna tietää, mitä on hyvä vuokranantajuus, millaisia mahdollisia ongelmatilanteita vuokrasuhteen aikana voi tulla eteen ja miten niistä selviää parhaiten. Sannalla itsellään on kokemusta asuntosijoittamisesta noin viiden vuoden ajalta ja kolmen sijoitusasunnon omistajana hän edustaa hyvin keskimääräistä yhdistyksen jäsentä.
Jaksossa kuulet:
Mitä hyvä vuokranantajuus tarkoittaa?
Mikä on yksityisen vuokranantajan merkitys Suomen yhteiskunnan kannalta? Miten Suomen Vuokranantajat pitää tavallisen vuokranantajan puolia yhteiskunnallisessa keskustelussa?
Millaisiin riskeihin vuokranantaja voi törmätä vuokrasuhteen aikana? Miten tällaisissa tilanteissa tulisi toimia?
Miksi asiantunteva lakineuvonta ja valmiit asiakirjapohjat ovat hyödyllisiä vuokranantajalle?
Millaisia palveluja Suomen Vuokranantajien jäsenyydellä saa?
*Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Suomen Vuokranantajat Ry:n kanssa.
Kauden kahdeksannessa jaksossa on haastattelussa Bo LKV:n perustajaosakas ja asuntosijoittaja Tuomas Mäkelä.
Työelämässä Tuomas on päässyt yhdistämään kaksi vahvaa intohimoaan: yrittäjyyden ja asunnot. Tuomas tunnetaan modernin asumisen moniosaajana. Jo ennen Bo:ta Tuomas on yhdessä vaimonsa kanssa luonut useita menestyksekkäitä konsepteja ja brändejä asumisen ja designin ympärille. Tänään pääsemme kuulemaan Tuomaksen mielenkiintoisen tarinan asuntosijoittajana ja yrittäjänä - sekä hänen ajatuksiaan siitä, mitä moderni asuminen pitää sisällään. Kuulemme lisäksi tarkemmin kahdesta asuntosijoitusstrategiasta: flippaamisesta sekä loma-asuntoihin sijoittamisesta.
Jaksossa kuulet:
Miten Tuomas päätyi jo parikymppisenä asuntosijoittajaksi?
Miten erilaisesta lähestymistavasta flippaamiseen syntyi yritysidea ja lopulta myös menestynyt Bo LKV -yritys?
Mitä moderni asuminen tarkoittaa?
Miten ja miksi Tuomas päätyi sijoittamaan loma-asuntoihin?
Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia hänellä on asuntosijoittamisen saralla?
Tässä jaksossa on vieraana Sini: Helsingissä asuva asuntosijoittaja, opiskelija ja äiti. Peräänantamaton luonne ja luovat ratkaisut ovat auttaneet hänet asuntosijoittamisessa alkuun. Hänen inspiroivaa asuntosijoittamispolkua on voinut seurata Nordic Investing Life -instagram-tilin kautta. Jaksossa keskustelemme hänen strategiastaan sijoittaa Helsingin ydinkeskustan uudiskohteisiin tai saneerattaviin arvokohteisiin, erityisesti arvonnousua tavoitellen. Tämä strategia onkin ollut tuottoisa ja vauhdittanut nettovarallisuuden kasvattamista.
Jaksossa kuulet:
Miten Sini ja hänen puolisonsa innostuivat asuntosijoittamisesta?
Miksi juuri Helsingin keskusta on valikoitunut mieluisaksi alueeksi asuntosijoittamiseen?
Mitä uudiskohteiden "flippaus" tarkoittaa?
Millaista tuottoa on mahdollista saavuttaa ostamalla uudiskohteen ja myymällä sen muutaman vuoden päästä?
Mitä etua pariskuntana yhdessä sijoittamisesta on?
Tässä jaksossa on haastattelussa Katja Tammelin. Katja on asuntosijoittaja, joka on rakentanut itselleen liki parinkymmenen asunnon portfolion pääkaupunkiseudulle. Aiemmin IT-alalla työskennellyt Katja on kesästä 2021 asti tehnyt asuntosijoittamista täysipäiväisesti.
Nyt kuulemme hänen tarinan asuntosijoittajana. Kuulemme myös, miten menestyksekäs flippi rohkaisi hänet irtisanoutumaan päivätyöstä ja tekemään asuntosijoittamisesta uuden ammattinsa.
Jaksossa kuulet:
Miten Katja alunperin innostui asuntosijoittamisesta?
Millaisilla strategioilla Katja sijoittaa asuntoihin?
Miten menestyksekäs flippi rohkaisi Katjaa irtisanoutumaan päivätyöstään?
Millaisiin haasteisiin hän on törmännyt asuntosijoitustoiminnan kasvaessa?
Asuntosalkku Kasvussa Podcastin toisen kauden päätösjaksossa keskustellaan siitä, miten asuntosijoittaja voi varautua "pahan päivän varalle" ja minimoida oikeudelliset riskit elämän yllättävissä käänteissä.
Jaksossa on haastattelussa lakimies Niina Kosunen. Hän on äiti, vaimo ja lakimiesyrittäjä yrityksessään Lakitoimisto Kunnes. Työnsä puolesta Niina tarjoaa lainsäändännön tarjoamia keinoja ja sparrailukaveria erilaisiin elämäntilanteisiin varautumisen suhteen. Tänään keskustelemme Niinan kanssa siitä, miksi jokaisen asuntosijoittajan olisi tärkeää pohtia perhevarallisuus- ja perintäoikeuskysymyksiä.
Jaksossa kuulet:
Mitä erilaiset elämäntilanteet kuten ero, vakava sairastuminen tai kuolema tarkoittavat asuntosijoittajan näkökulmasta?
Miksi jokaisen asuntosijoittajan on syytä pohtia oikeudellista varautumista iästä ja asuntosalkun koosta riippumatta?
Miksi asuntosijoittajan kannattaa harkita testamentin tekemistä? Miten eri elämäntilanteet ja perhemuodot vaikuttavat tähän?
Miksi jokaisen kannattaa tehdä edunvalvontavaltuutus ja millaisilta murheilta tämän avulla voi välttyä?
Millaisia keinoja avio- ja avopareilla on varautua eron varalle?
*Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lakitoimisto Kunnes Oy:n kanssa.
Kuuntele tai katsele - ja arvostele
Osa oppii parhaiten kuuntelemalla, kun taas toisille opit jäävät parhaiten mieleen myös visuaalisen kuvan kautta. Hyviä uutisia molemmille ryhmille! Voit kuluttaa podcastin sisältöä kuuntelemalla sitä Anchor-palvelun ja Spotifyn kautta. Voit myös katsoa haastattelut Rahamedian YouTube-kanavalta.
Toivottavasti tykkäät podista! Jos pidät sisällöstä, arvostelethan podcastin siinä alustassa, missä podcastia parhaillaan kuuntelet. Näin mahdollisimman monet asuntosijoittamisesta kiinnostuneet löytävät sisällön ääreen. Ota lisäksi podcast seurantaan, niin saat ensimmäisenä tiedon mahdollisen kolmannen kauden jaksoista! Olisi mukava kuulla myös palautetta ja kehitysehdotuksia, joten sitä saa lähettää minulle vaikkapa Instagramin puolella!
-Niina