Rahamedia

View Original

Salaisuuteni taloudelliseen vapauteen

Tuoreessa muistissa ovat edelleen ne hetket kun raha-asiat ahdistivat ja painoivat mieltäni. Meni todella tunteisiin. Usein meni itkuksi asti. Haluanko todella jatkaa elämääni niin, että mietin jatkuvasti raha-asioita ja miten pääsen eroon rahastressistä? Yksi hetki on jäänyt erityisesti mieleeni. Täytyi oikeasti päättää jatkanko ajelehtimista vai valitsenko taistelun.

Ajelehtiminen olisi tarkoittanut “hällä väliä” asennetta ja käytännössä sitä, että pyöreä nolla olisi usein tilillä. Taistelu tarkoitti sitä, että lähden muuttamaan tilannetta, vaikka en vielä tiennyt miten se tapahtuisi. Valinta näiden kahden vaihtoehdon välillä oli helppo. Nimesin valintani taisteluksi. Tässä hetkessä minulla oli tietoa vain siitä, miten ei kannata jatkaa.


TAISTELU TUNTEMATONTA VASTAAN

Miten saan talouden raiteilleen?

Miten voin muuttaa omia ajatuksiani ja toimintamalleja? 

Miten käsittelen ajatukseni epäonnistumisesta?

Näin jälkikäteen osaan listata kysymyksiä. Silloin osasin kysyä vain: “Mistä saan lisää rahaa?” Ajattelin tilanteen muuttuvan vasta silloin kun saisin enemmän rahaa. En ymmärtänyt, että myös ajatukseni rahasta ja esimerkiksi sijoittamisesta pitäisi muuttua. Raha on elämän suurin stressin aihe OP Media kirjoittaa. Miksi haluaisin lisätä rahastressiä jos omilla teoilla ja valinnoilla voin saada jotain muuta. Aluksi on haasteellista ymmärtää, että ennen tekoja ja valintoja on ajatukset, puhumattakaan tunteista. Tämän kokonaisuuden työstäminen omassa mielessä vei pitkän aikaa.

NÄLKÄ KASVOI SYÖDESSÄ

Aloin opiskella ja valmentautua lisää. Myöhemmin valmennuksiin on kulunut viisinumeroinen summa. Jokainen laitettu euro on kuitenkin tuonut itsensä helposti takaisin. Sijoitan edelleen itseni kehittämiseen ja valmentautumiseen aktiivisesti. Pidän näitä yhtenä tärkeimmistä investoinneista elämässäni.

Opiskelun ja valmentautumisen myötä oli kohdattava paljon rahaan ja vaurastumiseen liittyviä tunteita sekä pureskella menneisyyttä. Saatoin ajatella että vain tietyn tulotason saavuttaneet ihmiset voisi sijoittaa tai että asuntosijoittaminen on vain ökyrikkaille.

En tiedä tarkemmin missä iso käännekohta sijoittamisessa tapahtui, mutta ehkä se oli uuden rakentaminen. Tarkoitan konkreettisesti uuden talon rakentamista. Sen kautta myös asuntosijoittaminen sai ison vaihteen päälle ja ensi vuonna hätyytellään kymmenen asunnon rajapyykkiä. Se tuntuu uskomattomalta.

MIELIKUVAHARJOITUS ON SALAISUUTENI

Oivalsin nopeasti, että ilman päämäärää en tiennyt minne mennä. Ellen tiennyt minne mennä, en myöskään tiennyt mitä tehdä. Epätietoisuus siitä minne olen menossa oli ajatuksilleni kuin labyrintti. Täytyi pysähtyä miettimään minne halusin. Tästä ajatuksesta muodostin tavoitteen. Aluksi pienen ja sen jälkeen suuremman. Tällä hetkellä se on taloudellinen vapaus. 

Käytä usein apuna visuaalisia mielikuvaharjoituksia. Luon mielessäni itselleni useita kristallinkirkkaita kuvia siitä, miltä tavoitteeni näyttää. Se ei ole minulle trendi -tavoite, vaan merkityksellinen asia, minkä vuoksi teen päivittäin valintoja. Taloudellinen vapaus tarkoittaa minulle mahdollisuutta päättää itse. Haluan päättää siitä, kenen kanssa teen asioita, mitä teen ja missä teen. Haluan lähteä milloin tahansa ulkomaille kysymättä keneltäkään onko minulla lomapäiviä. Haluan ostaa nopeampaa pääsyä itselleni ja läheisille terveydenhuoltoon. Haluan turvata taloudellisen tulevaisuuden perheelleni ja antaa lapsilleni parhaat mahdolliset lähtökohdat siihen, että raha ei olisi stressin aiheuttaja.

Mielikuvaharjoituksessa näen itseni taloudellisesti vapaana. Näen minua ympäröiviä asioita. Näen missä fyysisesti olen ja kenen kanssa. Näen jopa minkä väristä mehua minulla on lasissa. Voin katsoa tätä mielikuvaa arjessa helposti, sillä näkymä on aina mielessäni ja voin ottaa sen esiin milloin tahansa. Saan tästä valtavasti voimaa tehdä valintoja arjessa. Jos mielen asetus on väärä, teot jäävät usein suunnitteluasteelle.

TAKAPERIN TAVOITTEISIIN

Peruuttamalla taaksepäin tavoitteestani nykyhetkeen, voin rakentaa polkua tulevaisuuteen. Autot elokuvan Marttikin sanoi peruuttaessaan: “Ei tarvii tietää minne menee, pitää vaan tietää mistä tulee.” 

Päivittäisessä tekemisessä askeleet menevät kuitenkin eteenpäin. Se voi olla oppimiskokemus siitä, mitä ei kannata tehdä tai vastaavasti upea kokemus siitä, mitä kannattaa tehdä jatkossakin. Usein toistuvat pienet teot tuovat paremmin tuloksia kuin yksi suurempi. 

Näiden ajatusten työstäminen on salaisuuteni. Mieli on meidän vahvin voima. Toisesta näkökulmasta katsottuna blogini nimi kuvastaa sitä, että minun tapauksessa piti mennä ensin miinukselle jonka jälkeen vasta oivalsin, että minullahan on mahdollisuus saavuttaa enemmän.

Jos et tiedä suuntaa tai tavoitetta, rohkaisen sinua pysähtymään ja pohtimaan tätä syvällisemmin. Ellet tiedä mitä haluat, voit kokeilla kääntää ajatuksen toisinpäin ja miettiä mitä et ainakaan halua. Tavoitteita luodessa on myös hyvä tiedostaa, että usein isompien tavoitteiden “esteenä” on oma ajatus siitä, että se ei olisi mahdollista.

Silloin kun tietää mitä haluaa, on matkan rakentaminen paljon helpompaa.  

Mielen kiemuroita, asiaa asuntosijoittamisesta ja yrittäjyydestä jaan aktiivisesti myös Instagram tililläni, Tervetuloa seuraamaan!